Waarom Senioren Woonfonds I C.V.

De rente gaat niet omhoog en beurzen blijven nerveus onder geopolitieke spanningen. Het is dus niet zo vreemd dat beleggers nieuwe investeringen zoeken en er weer meer vastgoedfondsen komen met gunstige rendementen. De SENIOREN WOONFONDS I C.V. onderscheidt zich op unieke wijze door haar investeerders 1e recht van hypotheek als zekerheid te bieden. In tegenstelling tot de meeste fondsen wordt er geen gebruik gemaakt van bankleningen.

Vastgoed van uitsluitend goede kwaliteit, transparantie en 100% commitment. Dat is waar de Stichting tot Behoud Erfgoederen voor staat. Van de toonaangevende fondsaanbieders zijn wij de enige aanbieder die een deelneming biedt waarbij de deelnemers een Eerste Hypotheek vestigen op het vastgoed en dat is uniek in Nederland. Sterker, wij doorbreken het patroon van geldcreatie en het verdienmodel van banken.

Geldcreatie en verdienmodel van een bank:
In het geval u een hypotheekcontract met de bank afsluit voor een lening van 200.00 euro dan beschouwd de bank dit als een vordering op u, maar tegelijkertijd boekt de bank dit bedrag ook in ten gunste van u. U heeft dan een tegoed van de bank en een schuld aan de bank. De bank heeft nu 200.000 euro gecreëerd die er voor het afsluiten van het contract, niet was. Oftewel ‘geldschepping door schuld’. Dit geld is niet van de bank, het is van niemand, maar toch vraagt de bank er rente voor.

Met investeren in de Senioren Woonfonds I C.V. wordt dit model doorbroken.

Wie spaart belegt in geld. En dat is de slechtste belegging ooit!